14 april 2019
17:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Vasalunds IF - Karlslunds IF HFK

Karlslunds IF HFK är fortsatt obesegrade i årets Division 1 Norra efter att på stopptid ha hämtat upp ett 0-2-underläge borta mot Vasalunds IF till 2-2. Karlslunds mål görs av Sebastian Loyola Nydén och Gabriel Kopkin, där den sistnämnde blir dagens poängräddande ängel.

Karlslund ställer upp med exakt samma startelva som i förra helgens premiärseger mot IF Sylvia:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén (ut '83) - Justin Salmon - Furkan Motori (ut '72)
Mahammed Abdi Momin (ut '73) - Shpëtim Hasani

Avbytare:
Tim Månsson, Camron Nguesseu, Sermed Habib (in '73), Daniel Hultqvist (in '83), Dennis Koss, Freddy Swartling, Christer Lipovac (in '72)

Inledningen av matchen är ganska trevande från båda lagen med ett visst övertag för hemmalaget Vasalund, i synnerhet i klara målchanser då de har både friläge och skott i stolpen innan halvtimmen är spelad. Jakob Kindberg i KIF-målet hinner också med en monsterräddning vid krysset innan han i den första halvlekens sista minut tvingas kapitulera då Vasalund gör 1-0 på nick efter ett långt inlägg som når en tämligen ostörd hemmaspelare som knoppar in bollen.

Den andra halvleken hinner ticka in i den 49:e matchminuten då Vasalund slår in bollen i straffområdet från sin vänsterkant och där deras anfallare dyker upp och trycker in bollen till ställningen 2-0 och rejäl uppförsbacke för Karlslund.

I den 61:e minuten bjuds det dock på show då Shpëtim Hasani starkt vinner boll på mitten och spelar fram till Justin Salmon som likt en elegant tjur driver in bollen i straffområdet, utmanar sin back som efter en suverän överstegsfint luras upp på läktaren. Salmon spelas sedan som i skolboken inåt bakåt till en fri Sebastian Loyola Nydén som lägger in bollen och 2-1 är ett faktum.

Karlslund går efter målet in i en bra period och pressar på i slutet av matchen för ett kvitteringsmål. Klockan går fort och helt plötsligt är vi uppe på övertid. I den 92:a minuten, på "Fergie-time", får Karlslund frispark nere i vänsterkorridoren vid hörnflaggan efter att Hasani blivit nersparkad. Simon Gefvert ställer in siktet mot dammolnet av spelare i straffområdet, och bollen når Gabriel Kopkins huvud som nickar in bollen i mål, 2-2! Kopkin som trots sin defensiva position som mittback har nu gjort fem mål på 43 seriematcher för Karlslund.

Matchen slutar 2-2 och bör över 90 minuter plus denna "Fergie-time" ses som rättvist. En stark lagmoral hos Karlslund som visar takter på förra säsongens "vi ger aldrig upp"-anda. Tränare Jonathan Ederström säger så här efter matchen:

- Det är såklart väldigt skönt att åka hem med en poäng efter underläge med 2-0 i en tuff bortamatch mot ett bra lag. Däremot är vi inte alls nöjda med vår prestation. Vi får tidigt problem med deras press och de gånger vi lyckas spela oss genom är vi inte tillräckligt skickliga i sista tredjedelen. De skapar också lite för många målchanser för att vi ska vara nöjda och det är något vi får analysera och förbättra i veckan. Men det faktum att vi hämtar upp ett tvåmålsunderläge ger oss en jäkla energi in i träningsveckan och spelarna ska ha stor eloge för upphämtningen. Vi har sagt att vi ska vara svårslagna och idag var vi det!